Минимализъм

21 октомври 2019
Минимализъм

   Забързания градски начин на живот, някак си, естествено ни подтиква да си заведем интериора у дома с ниски мебели, окачени рафтове, пресечени хоризонтали и вертикали, модерен интериор – минимализъм.


   Точните и ясни форми действат успокояващо. Всичко е идеално подредено, няма преграда пред погледа, цветовете са хармонични, може би само някои картини провокират по-специално внимание.


   Модерният минималистичен стил в интериора е своеобразно огледално отражение на съвременния динамичен начин на живот – спокойствието, което излъчват опростените и олекотени елегантни форми, сякаш поглъщат стреса и напрежението от работното ежедневие.


   Предпочитан материал за изработка е естественото дърво, а в цветово отношение модерни са не само стилните едноцветни модели. Съвременният дизайн на обзавеждане не само допуска, а и предполага комбинации от различни нюанси на един цвят или пък контрастиращо съчетаване на ярки цветове с черно или антрацитено сиво.


  За да създадете усещане за динамика и оживеност в интериорното пространство е добре да се спрете на модернистични цветни картини върху стените. Строгото излъчване на минималистичните мебели понякога създава известни притеснения, но мекота и допълнителен уют ще внесат различни детайли от интериора като пухкав килим или декоративни възглавнички. Има много начини да се постигне функционална и естетическа визия на интериора в минималистичен стил, но важно е всичко, което присъства в пространството да е перфектно координирано.