Отговорен Дизайн

Отговорен Дизайн

   Всеки може да допринесе към  опазването на околната среда. – събиране на пластмасови капачки, изхвърляне разделно отпадъците, отказване да се пие със сламка от любимата ни напитка. Примерите са безкрайни! :  )

 

   Ще споделя с Вас за проекта ДЕКОР ЛАЙН ЕООД и мерките, които предприехме, за да бъдем екосъобразни и екоотговорни.

 

   Любимите ни похвати са реди мейд и ре-дизайн. Дори и да не разполагаме със средства да заплатим на квалифициран дизайнер, когато правим малки промени в интериорното пространство винаги можем да използваме тези похвати. Например, преди седмица, пребоядисах един стар стол, добавих летвички и то незабавно придоби вид на виенски, подобен на тези на Михаел Тонет. 

 

   Преди да изхвърлим ненужните вещи е добре да проверим в Pinterest за идеи от тип DIY или да се доверим на местния дърводелец, или квалифициран продуктов дизайнер.

 

   Преди да започна един интериорен проект, обстойно оглеждам старите мебели и вещи, които можем да „съживим“ а при продукт дизайн в Decorline спазваме следните златни правила:

 

  1. Справедливи сме спрямо човешките ресурси – Fair Trade.
  2. Използваме локални ресурси - използването на локални ресурси намалява значително вредните въздействия върху околната среда, свързани основно с транспорта и подпомага местните производители.
  3. Ниски нива на отпадъци - Продукти, които съдържат отговорно отношение към отпадните материали. Продуктът е създаден от отпадни материали от други производства или е съзнателно проектиран, така че при производството да се отделя минимално количество отпадък.
  4. НЕ използваме солвентни мастила, известни с това, че съдържат канцерогенни химикали. Заместихме ги с мастила на водна основа!
  5. В склада следим за ниско потребление на енергия – Винаги използваме енергоспестяващите крушки, използват по-малко от 20% от енергията необходима на традиционните крушки и имат до 15 пъти по-дълъг експлоатационен живот. LED осветлението консумира значително по-малко енергия и осигурява до 60 000 часа работа. Преминаването към енергоспестяващи крушки и LED е най-достъпният начин незабавно да намалим карбоновия отпечатък (Carbon Footprint).

 

 „Промени се, преди да ти се наложи.“ - Джак Уелч.

#gogreen

 

Автор: Сибел Каледжи

/div>